Comencem la diagnosi:
qüestionaris, tallers i accions a l’espai públic
“Observar, analitzar, transformar”
La diagnosi és la Fase #1 del projecte per a l’elaboració del Pla per la diversitat afectiva, sexual i de gènere del Baix Empordà, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà i executat pel Servei d’Atenció Integral a la Diversitat Afectiva (SAI) i Lo Relacional.
La diagnosi serà una oportunitat per a la creació d’un coneixement compartit respecte les realitats que viuen les persones LGTBI+ al Baix Empordà. També per posar l’accent en els processos socials que generen o fonamenten les desigualtats per raó de sexe, gènere i sexualitat a la comarca i les iniciatives públiques i privades que s’estan portant a terme.
La diagnosi ens permetrà conèixer:
- Les realitats de la població lesbiana, gai, trans, bisexual i intersexual (LGTBI+) del Baix Empordà.
- Les iniciatives d’igualtat, prevenció, sensibilització, atenció i erradicació de la LGTBI-fòbia què s’estan desenvolupant al Baix Empordà en l’àmbit associatiu i en les polítiques públiques.
- La percepció sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere del conjunt de la ciutadania de la comarca.
Com ho farem:
- Perspectiva de gènere. Entenem que el sexisme i l’LGTBI-fòbia responen a una mateixa arrel.
- Perspectiva interseccional. Per recollir la diversitat de realitats de les persones LGTBI+ al Baix Empordà i per incloure les diferents situacions, necessitats i experiències de desigualtat, privilegi i/o resistència derivades de la intersecció del sexe, el gènere i la sexualitat amb altres fonts de desigualtat i discriminació.
- Construcció col·lectiva del coneixement. La recerca es portarà a terme mitjançant un procés participat amb personal de l’Administració, recursos tècnics i ciutadania (associada i a títol individual).
- Coneixement situat. El procés d’elaboració del coneixement es realitzarà a partir d’unes metodologies que s’aniran explicitant a mesura que es vagin desplegant.